Yaeba – krivi zubi sve popularniji u Japanu

Yaeba – krivi zubi sve popularniji u Japanu

Yaeba – krivi zubi sve popularniji u Japanu

Nema komentara na Yaeba – krivi zubi sve popularniji u Japanu

Zašto se deformirani zubi u Japanu smatraju lijepima?

Što je “lijepo?” Ovisi koga pitate! Ljepota je veoma subjektivna stvar i njena definicija se drastično mijenja ovisno o tome koga se pita. Ono što neki vide kao ružno i odvratno ostalima može biti lijepo i privlačno.
Nema boljeg primjera za to od Japanskog yaeba fenomena. Neki ljudi u Japanu misle da yaeba (八重歯) ili dvostruki (iskrivljeni) zubi, mogu biti najslađi dio žena. Kada se ti prednji zubi preklapaju ili strše čini neke Japanske muškarce ludima. Ali zašto?

o-YAEBA-TEETH-facebook Yaeba-Cute-Teeth Yaeba-teeth3

Neki kažu da yaeba čini žene slađima, gotovo djetinjastima; kao kad dječji zubi još nisu izrasli. Mnogo kultura cijeni pokazatelje mladolikosti – yaeba je samo neobičan pogled na mladost.

Iskrivljeni zubi su postali toliko atraktivni nekim ljudima da se može čak i dobiti postupak zvan tsuke yaeba (付け八重歯) ili vezani iskrivljeni zubi, da biste dobili svoje vlastite lažne yaeba. Želite li par lažnih zuba? Skočite do zubnog salona Plasir u okrugu Ginza, jedno od mnogih mjesta u Japanu gdje možete tsuke yaeba. Navedeni salon ima u ponudi tsuke yaeba postupak koji dodaje prilagođene izmjenjive kapice na vaše zube za neznatnu cijenu od oko 400 američkih dolara.

o-YAEBA-TEETH-570
Kao i svaki drugi aspekt ljepote, privlačnost yaebe nije niti blizu univerzalna. To je proizvod za specijalizirano tržište, koji je očito veoma jedinstven za Japan.

L.T.

Komentari

comments

Kontakt

Makoto hrvatsko japansko društvo
Kauzlarićev prilaz 15
10 010 Zagreb, Hrvatska
IBAN: HR 1425000091101408424
OIB: 08124537608

info@makoto.hr

Back to Top