Radionica igre GO za Makoto članove

Radionica igre GO za Makoto članove

Nema komentara na Radionica igre GO za Makoto članove

U subotu 2.1. su članovi Makota imali priliku okušati se u igri GO koja je popularna u Japanu još od 7. stoljeća. Radionicu je vodio gospodin Zvonko Bednjanec iz Hrvatske IGO udruge. Polaznici su naučili pravila igre, zaigrali su verziju igre zvanu ATARI GO te su imali priliku saznati ponešto o japanskoj povijesti povezanom s igrom. Radionicu smo završili s malim turnirom.

Go- glavna slika

Igra GO ili IGO (drugi naziv za nju u Japanu) nastala je u Kini (gdje ju zovu Weiqi) prije otprilike 4000 godina, i uz šah i backgamon spada u najstarije i najpopularnije igre koje su doživjele naše doba, a ujedno je to i najstarija igra na ploči koja se igra s više-manje nepromijenjenim pravilima. Prije više od 1300 godina igra se proširila i na Japan, gdje je također jako popularna.

Na zapadu je uobičajeno ime GO. Pravila su jednostavna koliko i ime, ali taktičke mogućnosti koje GO pruža su neslućene…

Kako je to izgledalo pogledajte u galeriji:

Više o igri kao i lokacije na kojima se može uživo naučiti igrati saznajte putem ovih poveznica:

Zahvaljujemo se svim polaznicima što su došli s tako velikom voljom i interesom, a posebice gospodinu Zvonku Bednjancu što je pronašao vremena za nas.

Komentari

comments

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Kontakt

Makoto hrvatsko japansko društvo
Kauzlarićev prilaz 15
10 010 Zagreb, Hrvatska
IBAN: HR 1425000091101408424
OIB: 08124537608

info@makoto.hr

Back to Top