Pandakon 2017

Pandakon 2017

Pandakon 2017

Nema komentara na Pandakon 2017

Makoto je prošli vikend (23. i 24. rujan), petu godinu za redom, sudjelovao na Konvenciji azijske kulture “Pandakon” u klubu Močvara u Zagrebu.  Ove godine smo za posjetitelje Pandakona pripremili predavanje po nazivom “Sveto trojstvo japanskog bojišta (katana, luk i koplje)”, origami radionicu i panel o putovanjima u Japan.


Predavanje “Sveto trojstvo japanskog bojišta (katana, luk i koplje)”  je održao Tomislav Mamić.

U predavanju je bilo govora o oružju i taktikama ratovanja u srednjovjekovnom Japanu s naglaskom na ulogu samuraja i njihove opreme, kao i o načinu na koji se ona promijenila kroz povijest.

Samurai and defensive wall at Hakata. Moko Shurai Ekotoba, (蒙古襲来絵詞) c.1293


 Na origami radionici pod vodstvom Krešimira Rajkija je sudjelovalo 20tak ljudi. Izrađivala su se dva jednostavnija modela (brodić tj. tradicionalna junka i tradicionalna kutijica s nožicama) te potom jedan izazovniji (Zmaj).



Umjesto prezentacija o putovanjima u Japan ove godine smo se odlučili da tu temu obradimo kroz panel u kojem su sudjelovali naši članovi koji su do sada ukupno bili 15 puta u Japanu.
Publika je imala prilike poslušati njihova raznolika iskustva i dobiti odgovore na pitanja vezana za putovanja u zemlju izlazećeg sunca. Sudionici panela su bili David Kelečić, Tomislav Gajčević, Domagoj Palenkaš i moderatorica Irma Valčić.



Makoto panel - Putovanje Japanom

 

Kako je to sve izgledalo pogledajte ovdje i na stranicama Pandakona.


Hvala Pandakonu i MMM Photography na većini fotografija.

Komentari

comments

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Kontakt

Makoto hrvatsko japansko društvo
Kauzlarićev prilaz 15
10 010 Zagreb, Hrvatska
IBAN: HR 1425000091101408424
OIB: 08124537608

info@makoto.hr

Back to Top