Međunarodni koncert kulturne razmjene Hrvatske i Japana

Međunarodni koncert kulturne razmjene Hrvatske i Japana

Komentari isključeni za Međunarodni koncert kulturne razmjene Hrvatske i Japana

Ovaj veliki projekt, koji je zahtjevao angažiranost više strana, napokon je priveden kraju te sada, s iskrenim zadovoljstvom, možemo predstaviti “Međunarodni koncert kulturne razmjene Hrvatske i Japana” kojeg vam zajedno predstavljaju World Event Link, Office Tenitama, NPO Japan Croatia Exchange Association te Makoto hrvatsko japansko društvo uz podršku Počasnog konzulata Republike Hrvatske u Osaki. Riječ je o koncertu kulturne razmjene u kojem se susreću svijet tradicionalne japanske glazbe ‘Mionokai‘ i ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske ‘LADO‘ s mjesto održavanja u Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski u subotu, 19. rujna u 13h, a koncert je za omogućen bez nakanade svima koji rezerviraju svoju ulaznicu.

DSC00277 koto ladotop1

S ciljem prikaza dvije geografski i nasljeđem udaljene zemlje, u Zagrebu će se premijerno održati ovakav jedinstveni koncert – spoj istoka i zapada kroz dvije tradicionalne kulture predstavljene u glazbeno-scenskim sastavima, Mionokai i LADO, koji će u jednosatnom koncertu nastojati približiti širok spektar i raznoliko bogatstvo kulturne baštine dvaju naroda. Primarna težnja ovakvog upriličenja u izvedbi vrhunskih umjetnika je upoznati zainteresirane građane Lijepe Naše s tradicionalnim aspektima japanske kulture i dodatno oplemeniti bilateralne odnose sa Zemljom Izlazećeg Sunca. Koncert će biti otvoren bez naknade za sve zainteresirane građane.

Mionokai je japanska tradicionalna glazbena grupa iz Tokija koja predstavlja jedinstven i privlačan svijet japanske muzičke baštine. U svojoj domovini grupa Mionokai je izrazito cijenjena i smatrana vrhunskom u domeni tradicionalnih japanskih instrumenata.

Obzirom da je riječ o događaju važnog kulturnog značaja te kulturne razmjene dviju zemalja, očekujemo ispunjenu dvoranu te savjetujemo što prije doći do svoje ulaznice.

 

Naziv: Međunarodni koncert kulturne razmjene Hrvatske i Japana
Mjesto: KD Vatroslav Lisinki (mala dvorana)
Datum: 19.09.2015.
Vrijeme: 13:00h

ULAZNICE:
https://www.entrio.hr/event/medjunarodni-koncert-kulture-razmjene-hrvatske-i-japana-2654

Ulaznice možete rezervirati putem Entio sustava te podići na dan koncerta ili, ukoliko želite bilo kada ranije, u japanskom dućanu “destinatio tokyo” (Palmotićeva 29) tijekom njihovog radnog vremena.

Komentari

comments

Kontakt

Makoto hrvatsko japansko društvo
Kauzlarićev prilaz 15
10 010 Zagreb, Hrvatska
IBAN: HR 1425000091101408424
OIB: 08124537608

info@makoto.hr

Back to Top