Dragon Ball Z se nastavlja!

Dragon Ball Z se nastavlja!

Dragon Ball Z se nastavlja!

Nema komentara na Dragon Ball Z se nastavlja!

Jedan od najpopularnijih animea svih vremena dobiva svoj nastavak: Riječ je o nastavku na Dragon Ball Z koji će pod nazivom „Dragon Ball Super“ započeti s prikazivanjem u Japanu od srpnja ove godine.

Kako javljaju iz kompanije Toei, odlučili su se na na naziv „Dragon Ball Super“ 『ドラゴンボール超 (スーパー)』 jer su smatrali da je 超 (chou – super) riječ koja se protezala svih ovih godina kroz oglase, igre i druge medije najprikladnija za naziv budućih epizoda. Navodno bi se priča trebala nastaviti tri godine nakon „Buu sage“, poglavljem kojim je i završio Dragon Ball Z.

EveryoneInDragonBallZ dragon-ball dragon_ball_kai_small

Već dugi niz godina vlada sve veći interes za serijal i nagađalo se već neko vrijeme da će do ove objave, što se napokon i obistinilo. Kompanija je 2009. godine pustila na male ekrane „Dragon Ball Kai“ 『ドラゴンボール改 (カイ)』, prilagođenu verziju Dragon Ball Z za ekrane visoke rezolucije i bez tzv. fillera, povodom 20-te obljetnice od izlaska Dragon Ball Z-ja u Japanu. Anime je završio kako je i prvobitno trebao završiti – Cell sagom, a zadnja epizoda emitirana je sredinom 2011. Dvije godine kasnije izlazi dugometražni film „Dragon Ball Z: Battle of Gods“ 『ドラゴンボールZ 神と神』zbog kojeg se globalno ponovno počinje pričati o Dragon Ballu. Zbog toga odlučuju tijekom 2014. nastaviti s Dragon Ball Kaijem kako bi završio kao i Dragon Ball Z. Vjerojatno su se već u tom trenutku odlučili na ekspanziju serije.

xenoversedefault 2988630-1014142630-drago dragon_ball_super_cover_small

Za 2015. pripremili su brojna iznenađenja: prvo je u ožujku izašla video igra „Dragon Ball Xenoverse“ koja je ostvarila odlične rezultate u pogledu prodaje i zadovoljstva kritičara. Zatim je u travnju izašao novi film pod nazivom „Dragon Ball Z: Resurrection ‘F’ “ 『ドラゴンボールZ 復活の「F」』gdje se glavni junaci susreću sa starim neprijateljem iz Dragon Ball Z-ja. Film je izašao samo u Japanu, a očekuje se u državama engleskog govornog područja tijekom ljeta. Konačno, prije nekoliko dana javno su obznanili kako se Dragon Ball Z nastavlja.

Kakva godina za fanove!

M.N.

Komentari

comments

Kontakt

Makoto hrvatsko japansko društvo
Kauzlarićev prilaz 15
10 010 Zagreb, Hrvatska
IBAN: HR 1425000091101408424
OIB: 08124537608

info@makoto.hr

Back to Top